Gepost door: Pierre Vis | oktober 1, 2005

Slavistiek boomt

Rector Andreas De Leenheer en rector – elect Paul Van Cauwenberge zullen de 5555ste nieuwe student die zich inschrijft aan de Universiteit Gent, op een bijzondere manier verwelkomen. Als de huidige inschrijvingstendens van nieuwe studenten zich blijft voortzetten, zal deze student(e) zich op vrijdag 30 september inschrijven rond 11u.[persbericht UGent]

Driewerf hoera! De 5555ste studente bleek een Limburgse jongedame die Oost-Europese Talen & Culturen komt studeren in Gent. (Voor de mensen van de VRT-nieuwsdienst: Oosterse Talen klinken nét iets anders dan Oost-Europese Talen). Ze kreeg een mooi boeket bloemen en een draak van een bord met daarop in koeien van letters: 5555. En ik maar denken dat het reclame was voor de Gouden Gids.. Nu, de sympathieke Limburgse hoeft alvast geen posters meer te zoeken voor één van de muren van haar kot!

Jaja, U merkt het, het academiejaar kondigt zich weer aan, en bijgevolg ontwaak ik uit mijn zomerslaap. Gisteren dus de nieuwe lading eerste bachers ontvangen en hen een beetje wegwijs gemaakt in de doolhof die Rozier 44 heet.

Vanaf maandag duiken we dan weer de boeken en de cafés in. Overigens, wat ik reeds jaren bij pot & pint zit te verkondigen blijkt uiteindelijk te kloppen: de Slavistiek boomt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: