Gepost door: Pierre Vis | oktober 12, 2005

frauduleuze Vandamme

Velen onder jullie zullen al gehoord hebben van de zaak-Vandamme, die in de nationale pers deze zomer breed uitgesmeerd werd. Het gaat om een frauduleuze professor wijsbegeerte die het imago van de UGent bekladt en buitenlandse studenten misbruikt in een schimmige postgraduaat-opleiding. Een actiecomité heeft zijn schouders gezet onder een petitie om de geringe strafmaat die de professor onlangs te beurt viel in een tuchtprocedure aan te klagen. Vandamme werd slechts drie maanden geschorst, de op twee na lichtste straf, terwijl ontslag de enige mogelijke oplossing is voor de problemen die al JAREN aanslepen.

De petitie vind je op http://kain.ugent.be/~vandamme/ Teken zo massaal mogelijk: op 15 oktober moet de rector beslissen of hij in beroep gaat tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Voor die datum wil het actiecomité rector Van Cauwenberge zoveel mogelijk handtekeningen overhandigen die protesteren tegen de lichte straf.

Een opsomming van Vandammes streken lees je hier: http://kain.ugent.be/~vandamme/schamper.html

Elke stem telt!

Hier moet een voorbeeld gesteld worden, en dat doe je niet door iemand te schorsen voor 3 maanden. De feiten zijn ernstig genoeg om zijn ontslag te eisen!

Advertenties

Responses

  1. Intussen hebben zelfs personeelsleden van Vandamme’s eigen vakgroep de petitie ondertekend. Veel steun heeft hij dus niet meer. Nu maar hopen dat ook de rector een beetje ruggegraat toont…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: