Gepost door: Pierre Vis | januari 20, 2006

It Wasn’t Me

Dokwerkers reageren furieus op de strenge straffen die de Franse snelrechter oplegde aan tien collega’s. Ze betalen de tol van de uit de hand gelopen betoging van maandag in Straatsburg. Het loodzware verdict zet een flinke domper op de feestvreugde om het afschieten van de Europese liberaliseringsplannen voor de havens. ‘Tien Belgen doen dienst als zondebok voor de woede van negenduizend Europese dokwerkers. Dit zaakje stinkt. [DM]

Weet je wat er écht stinkt? Het recht om te betogen misbruiken om gehuld in bivakmuts vernielingen aan te brengen aan gebouwen en bezittingen van derden. En dan heb ik het nog niet over het bekogelen van de flikken met projectielen. Ik ben nog bereid om te geloven dat ze de verkeerde mensen aangehouden hebben, maar dan behoort het tot de taak van de vakbonden om de rotte appels er zelf uit te vissen. Ah ja, het zijn natuurlijk niet de Belgen die het gedaan hebben; dat zijn stuk voor stuk zo’n lieve jongens..

Advertenties

Responses

  1. Idd, groot gelijk wie iets misdoet moet maar op de blaren gaan zitten. Maar ze hebben wel een punt als blijkt dat ’t merendeel niet franse en toevallig bijna allemaal Belgen zijn.
    De fransen zijn blijkbaar niet vergeten dat er laatst nog een paar relletjes geweest waren met wat brandende autootjes tot gevolg en daar hebben ze maar zwakjes op gereageerd, nu moeten ze blijkbaar bewijzen dat zoiets niet kan.
    “Komt ’t ff goed uit dat er toevallig veel buitenlanders op die betoging waren seg, laten we nu maar eens zien dat wij ook streng kunnen zijn, dan zullen onze allochtonen volgende keer wel 2 keer nadenken voor ze nog eens rel schoppen”


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: