Gepost door: Pierre Vis | maart 18, 2006

Durf denken

Met lede ogen zag ik daarnet op het nieuws hoe 50.000 mensen op de uitvaart van Milosević zijn naam scandeerden. Om het met de slogan van mijn Alma Mater te zeggen: “Durf denken!”

Slobodan is absoluut niet de held die sommigen van hem willen maken. Hij wordt met recht & rede de ‘slager van de Balkan’ genoemd. Verschillende tienduizenden mensen zijn het slachtoffer geworden van zijn (politieke) beslissingen. Mooie held is dat!
Ook zijn familie weet van aanpakken: Er loopt een onderzoek tegen zijn weduwe in zake de moord op Slavko Curuvija en dan hebben we het nog niet gehad over de moord op Stambolić waarbij haar naam verdacht vaak opduikt.
Zoonlief was dan weer zeer creatief ten tijde van het handelsembargo tegen Servië. Hij heeft een smak geld verdiend door illegaal grondstoffen in te voeren om ze voor een prijsje door te verkopen.

Ik hoop dat de tegenbetoging vanmiddag veel mensen lokt. Het is niet zonder belang dat de Servische bevolking aan de buitenwereld toont dat er ook heel wat democratische tegenstanders zijn van Slobo…

Slobodan Milosević is a war criminal;
not a victim or a saint!

EDIT: Blij te zien dat er ook rationeel denkende mensen rondlopen in Belgrado.. Oh, en deze cartoon krijgt U er gratis bij 😉

Advertenties

Responses

  1. Men heeft hem laten bijzetten in het massagraf.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: