Gepost door: Pierre Vis | maart 23, 2006

Inside Man

Gisteren had de 7e editie van de ‘Nacht van het Examen’ plaats. Bij mij moet het intussen al de 4e of 5e deelname geweest zijn. Het mag gezegd worden dat de Nacht door de jaren uitgegroeid is tot een leuk evenement met aardig wat gratis marchandise. Meer is er niet nodig om 4 zalen in de Kinepolis vol te stouwen met studenten. Het examen was niet overdreven makkelijk, zelfs ondanks de ‘samenwerkende vennootschappen’. Met mijn kennis van de actualiteit is het redelijk tot behoorlijk gesteld, maar bij vragen als “Hoeveel varkens zijn er in Vlaanderen?” heb ik Bodart-gewijs een gokje moeten plaatsen.

Nu, dat examen is best wel leuk en er hangen mooie prijzen aan vast, maar de gratis filmpremière is natuurlijk ook heel mooi meegenomen. Vorig jaar kregen we de Indringer voorgeschoteld en dit jaar was dat Inside Man. Daarmee zijn de deelnemers aan de Nacht wereldwijd bij de eersten die de film te zien krijgen, getuige de IMDb waar de film nog op 5 ratings wacht..

Goed, de film dus.
Ergens in hartje NY wordt een bankoverval gepleegd en er worden heel wat mensen gegijzeld gehouden. Bemiddelaar Frazier (Denzel Washington) wordt er bij gehaald in de hoop dat hij een opening kan creeëren. Vrij snel moet hij constateren dat er niet volgens de regels van het spel gespeeld wordt. Wanneer Mrs White (Jodie Foster) op de proppen komt, is het helemaal duidelijk dat dit geen gewone overval is. Niets is wat het lijkt en schijn bedriegt. Er is slechts één zekerheid in dit spel: Keith Frazier zal zoeken tot hij gevonden heeft wat hij wil, ongeacht de onfrisse geur die aan dit zaakje hangt..


Wat mij betreft een knappe misdaad-thriller die kan boeien. Over de cast niks dan goeds: Ik zie Denzel Washington sowieso graag spelen en de benen van Jodie Foster zijn duidelijk niet onderhevig aan de tand des tijds! En dan heb ik het nog niet gehad over de acteerprestaties van Clive Owen, Christopher Plummer en Willem Dafoe.

Inside Man, in een regie van Spike Lee
Halverwege april in de bisoocoop..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: