Gepost door: Pierre Vis | mei 23, 2006

Murphy hates me

Gisteren 15u10: Ondergetekende dient zijn thesis in, 50 minuten voor het verstrijken van de deadline. 5 minuten daarvoor had ik het copycenter verlaten. Op zich klinkt dat allemaal nogal gewoontjes. Als je echter weet dat mijn thesis al om 9u30 zo goed als afdrukklaar was, kan je je toch afvragen wat er tussenin allemaal misgelopen is. Wat nu volgt is een toepassing van de Wet van Murphy op een thesisdeadline:

Ik had zondag (bevlieging) nog beslist om mijn thesis te laten afdrukken en inbinden in een copycenter in Waregem of desnoods in Kortrijk. Daarmee hoopte ik de nervositeit van de Gentse copycenters te vermijden. Gisteren was immers de laatste dag dat de studenten van de Blandijn konden indienen, en ik vreesde een beetje de drukte. Goed, zo gezegd zo gedaan..

08u30: Gouden Gids open geslagen en gebeld naar een copycenter in Waregem. Zelfs na 9u krijg ik daar geen antwoord. Geen probleem, moeder had in diezelfde gids ook nog een advertentie gezien van een winkel in Kortrijk gespecialiseerd in thesissen.

09u30: Even gebeld naar de bewuste copyshop in Kortrijk, en ik mocht langsgaan. Ik moest de thesis wel op diskette of cd-rom binnen brengen, en niet op een memory-stick. Probleempje: de thesis is te groot voor een diskette, en ik had nergens een lege cd-rom in de buurt.

10u00: Snel even naar Molecule om lege schijfjes.. (toch handig als je Vlaanderens grootste koopcenter dichtbij de deur hebt)

10u30: Thesis gebrand op een schijfje, en dan naar Kortrijk

10u50: Ow boy, wa voor marginaal ding is dat hier?! Het copycenter zou dus in een soort garage moeten zijn. Ik ga binnen en kom eerst in een soort naaiatelier terecht. In de andere helft van het kleine gebouw is dan het ‘copycenter’ (toch wel twee aftandse copymachines en een laptop op een stoel). Ik heb in Gent ook al heel wat copycenters gezien, maar geen enkel kwam in de buurt van dit marginale ding. En neen, de bejaarde mens kon niet afdrukken in kleur. ‘Specialiteit: Cursussen & Eindwerken’, mijn voeten ja!!

11u00: Paniekaanvalletje. Moeder was gelukkig zo voorzienend geweest om de Gouden Gids in de auto te leggen. Ik heb dan maar n ander copycenter in de buurt gezocht, en ben dan snel daar naar toe gereden.

11u15: Ik kom aan bij Acopy. De cd-rom was ik vergeten bij die vorige pipo, maar gelukkig had ik ook nog mijn stick mee voor de veiligheid. Ik vraag aan een bediende of ze daar ook thesissen afdrukken en inbinden. Ze is niet zo enthousiast, en weet me te vertellen dat het afdrukken vanaf een memory-stick me zeker al 30 euroots aan ‘activatie’ zal kosten. Ze raadt me aan om mijn thesis één keer zelf af te drukken, en hem vervolgens daar te komen kopiëren en te laten inbinden. Omdat het mij op dat moment de beste oplossing lijkt, spoed ik me dan maar naar huis om te gaan printen. ‘Spoeden’ mag je interpreteren als: goed dat er geen snelheidscontrole was op de E17. Kalme Pieter wordt een beetje stressy..

11u40: In record-tijd naar huis gereden en snel beginnen met het afdrukken van het onding. Ik vreesde voor mijn kleur-inktpatroon, want mijn bijlagen bevatten nogal wat kleurtjes. Maar geen nood, de bijlagen geraken afgedrukt en dan moet ik enkel nog de thesis zelf afdrukken.

11u55: Mijn zwart inktpatroon lijkt dorst te hebben, en geeft er uiteindelijk ook de geest aan. Toegegeven, ‘lichte’ paniekaanval.

12u45: Snel gegeten en vader brengt mij naar Acopy. Beetje kostelijker, maar dan toch maar het afdrukken vanaf de memory-stick..

13u00: Een andere dame dan vanmorgen weet me doodleuk te zeggen dat ze geen thesissen meer doen. Na lang aandringen en heel wat wanhopige blikken, gaat ze de baas even raadplegen. Ok, ze willen mijn thesis afdrukken (oef!), maar het gaat veel kosten en het duurt 3 werkdagen… (aaaaaaaaaaaaargh!)

13u05: Panikerend en vloekend sta ik te wachten op mijn vader die nog even n boodschap moest doen in Kortrijk.

13u20: “Richting Gent!!” Iets in mij zegt dat vader aan mijn gezicht kon zien dat ik een beetje in paniek was..

13u40: Ik denk dat vader zijn snelste Kortrijk-Gent achter de rug heeft

13u50: Ik laat vader stoppen bij het eerste copycenter dat ik ken. Ik ga de zaak binnen, en vraag de mens of hij me kan garanderen dat hij mijn thesis vóór 16u af krijgt. “Geen probleem!”
Zo knap was hij niet, maar ik kon die man wel kussen. Ja, ik was de wanhoop een beetje nabij.. (en neen, ik heb de mens niet gekust!)

14u20: Na wat wachten, rollen de eerste bladzijden uit het machien. Bijna een zakdoekmoment..

15u05: Het kostbare goed is klaar.. En nu maar gaan indienen…

Dit was dus het relaas van een dag die mijn levensduur met minstens één jaar heeft ingekort. Fingers crossed dat ik minstens een 10 krijg voor dat onding..

Advertenties

Responses

 1. 🙂 Inderdaad een dagje om eraan onderdoor te gaan. Maar gelukkig is alles in orde gekomen!
  Ik duim mee voor de 10, of een 11, of een 12, mag ook allemaal 🙂
  x

 2. Na zo intensief afzien, kan ik alleen maar hopen dat Mongske je schrijfsels welgezind moge zijn.

  En geniet nu maar van de ontlading!

 3. A zo een verhaal, da ga je later nog tegen je kleinkinders kunnen vertellen!
  Laat het een les zijn voor mij om toch maar enkele dagen op voorhand mijn thesis in te binden… (iets zegt me da dat niet zal lukken, ma soit 🙂

 4. Appaus! Ondergetekende zijn thesis was 60 seconden voor de deadline ook binnen, na een dolle rit van hier naar daar. Oef zeg.

 5. […] ja? Mijn ontgaat het precies een beetje, behalve dat ik nog even huiver bij de herinnering aan mijn thesis-perikelen van een jaar geleden. Gelukkig was het uiteindelijk eind goed, al […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: