Gepost door: Pierre Vis | juni 5, 2006

Lokale politiek

Gemeentepolitiek wordt slechts interessant in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Zo hoorde ik vanmiddag op de radio dat de burgervader van Anzegem – ik woon in een deelgemeente -, Victor Gerniers, beschuldigd wordt van het aannemen van smeergeld. Dat belooft nog heel wat smeuïge debatten en over-en-weer gegooi met modder. Zeker aangezien de aanstoker (VLD) deel uit maakt van de besturende meerderheid..

Niet dat we anders te klagen hebben over een saaie burgemeester of zo. De mens is al nog in opspraak gekomen. Hij drinkt al graag eens iets, en daar is niks mis mee. Alleen ga je in dronken toestand best niet naar een eucharistieviering voor de brandweer, en kruip je al zeker niet achter het stuur van je wagen. Want dan zou de politie je wel eens kunnen tegen houden, en dan moet je vooral een alcoholtest weigeren. Het leverde hem een boete en twee berispingen op van de bevoegde minister. Way to go, mate!

Jaja, wij hebben een herder die het goede voorbeeld geeft, en waar we zeer trots op zijn. Vandaar dat er in oktober ongetwijfeld genoeg randdebielen brave zielen zullen zijn die hem opnieuw hun stem geven..

Advertenties

Responses

 1. Hehe, goed bezig daar precies. Doet mij denken aan den Basiel, onze burgemeester, die zich ook regelmatig wel eens laat gaan.

 2. Genoeg bouwvergunningen uitschrijven en hij zal wel weer opnieuw verkozen raken.

 3. Vooralsnog heb ik geen klachten over het beleid in Anzegem, want ik vind het nog altijd fijn om hier te leven.
  Dus bij gebrek aan andere verkiezingspropaganda, krijgt de hr Gerniers voorlopig mijn stem.
  Zonet in Ter Zake was er ook een stukje daarover. Ik heb de indruk dat de hr Delrue het ook een beetje aan het manipuleren is…

  En wat uw Samsontekeningen betreft, aangezien er een frisse pint te winnen valt, mag je u verwachten op een inzending van onze burgemeester 😉

 4. Zelfs als je tevreden bent over het beleid hoef je nog niet op Gerniers te stemmen. Je kan ook voor RED (SP.A, N-VA, en nog een allegaartje) of VLD stemmen..

  Afin, iedereen is natuurlijk vrij te doen en te laten wat hij wil, mr ik stem in ieder geval niet voor n burgemeester die al verschillende malen in opspraak is gekomen..

 5. SP.a en N-VA samen? Cool!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: