Gepost door: Pierre Vis | juli 20, 2006

Proporties

Ik begrijp het niet goed vrees ik..
Hoe kan een volk dat in de loop der geschiedenis zo te lijden heeft gehad nu andere mensen hetzelfde aandoen? Ik heb het natuurlijk over wat Israël aan het doen is in Libanon. Daarnet nog de beelden gezien in het nieuws en het is waarlijk een verschrikking om zien. Van een ganse woonwijk schiet niet veel meer over dan puin. Een militair doelwit?!
Ik heb zeker niet de intentie om het op te nemen voor Hezbollah en Hamas want ook aan hun vingers kleeft veel – onschuldig – bloed, maar volgens mij gaat Israël hier serieus zijn boekje te buiten. Zou het Israëlische volk echt geloven dat dit een gepaste reactie is voor de ontvoering van enkele soldaten?

En de internationale gemeenschap blinkt weer eens uit in onmacht (onwil?). ‘Het recht op zelfverdediging’ heet dat dan. Kwestie van eens een variatie te hebben op het alom gekende thema: ‘the war on terror’. Solana gaat 10 miljoen vrij maken voor de dringendste hulp. Fijn! Wat een geruststelling! En ondertussen worden er dagelijks – aan beide kanten – mensenlevens kapot gemaakt..
Een mens zou al eens één & ander relativeren, neen?!

Advertenties

Responses

  1. Mja, ik heb dat ook al vaak gedacht. Maar blijkbaar zijn de mensen die het hardst te lijden gehad hebben, later de ergste beulen. Beetje oog om oog, tand om tand. En die ontvoerde soldaten zijn natuurlijk maar een drogreden om Libanon binnen te vallen. Israël wil de Hezbollah uitroeien, liefst met wortel en al.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: