Gepost door: Pierre Vis | augustus 12, 2006

Vette en magere jaren

Ik ben bepaald geen fan van het koningshuis, maar mochten Berre en Paola gisteren naast mij gestaan hebben, dan kregen ze allebei een dikke smakkerd. Kippevel-moment!

Het ziet er naar uit dat de vette jaren zijn aangebroken voor wat onze atleten betreft. Uiteraard met Kim Gevaert en Tia Hellebaut voorop, maar laten we ook niet vergeten welke krachttoer Kristof Beyens uit zijn benen heeft getoverd. In allerlaatste instantie de limiet gelopen om dik een week later te stranden op 3 honderdsten van het brons. Petje af!

Het contrast met onze landgenoten op het EK zwemmen is huizenhoog. Als zwemmer op rust – voor hoe lang nog?! – doet het wel een beetje pijn om te zien hoe snel de media hun oordeel hebben geveld. De prestaties waren inderdaad niet denderend, laat staan spectaculair, maar ook zeker niet slecht in de ogen van een kenner. Maar goed, de kennersogen zullen er bij kranten en tv wel niet dik lopen neem ik aan. Al te vaak wordt vergeten welke evolutie (revolutie!!) het zwemmen de laatste jaren ondergaan heeft. Het volstaat om de records er even bij te nemen om te zien hoe snel het allemaal gaat: de records werden laatst aangepast in januari en intussen zijn ze al weer helemaal achterhaald.
Ik denk dat onze jeugd het verre van slecht doet en er is zeker talent voor handen, maar de druk is groot en de weg is nog lang. Nu pas beseffen de mensen wat voor gouden generatie we hadden met Fred, Brigitte en Stefaan. Het is in het judo niet anders als ik dat zo zie..

Advertenties

Responses

  1. Laat ons eerlijk zijn… ’t Is vooral ons meer dan degelijk vrouwvolk dat de beste prestaties neerzet 😛

  2. Er gaat niks boven goed presterende knappe dames 😉

  3. Twee keer goud binnen de vijf minute. Mijn jqislmf eraf als we dat deze eeuw nóg eens meemaken.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: