Gepost door: Pierre Vis | september 4, 2006

Paint it beige

Grote werken ten huize P.!

Nu ondergetekende waarschijnlijk terug thuis gaat wonen, leek de tijd aangebroken om mijn kamer eens onder handen te nemen. Niet gewoon kuisen, maar schilderen en herinrichten. Vorige week was het voorbereidende kuiswerk al begonnen: kamer leegmaken en nostalgische posters uit een lang vervlogen kindertijd werden van de muren gestript. Sorry Fredje..

Vanmorgen was het dan tijd voor het minst aangename werk. De muren en de omlijsting van de Velux dienden vakkundig te worden afgeschuurd, ontvet en afgewassen. Fitness voor gevorderden is dat! Nu alles is schoongemaakt, kan het raamkozijn vanmiddag opgefrist worden met een eerste likje verf. Ik heb geopteerd voor een ietwat beige kleurtje, wat toch iets levendiger is dan het mat wit dat mijn ouders ooit hebben gekozen. De symboliek van de onschuld misschien?!

Voor de afwerking en inrichting ben ik nog op zoek naar allerhande decoratieve tips. Leuke hebbedingetjes, een praktisch boekenrek, een knusse zetel,… U zegt het maar! Hou er wel rekening mee dat de kamer slechts 3,5m x 4,5m meet. Ik weet het, een jacuzzi ware fijn geweest, maar er moet toch nog plaats over blijven om mijn bed ergens neer te poten, niet?!

Advertenties

Responses

 1. Eén adres: IKEA.

  Laatst kochten we er zo’n staande lamp als verjaardagscadeautje voor een vriendin. ’t Was echt schoon en sfeervol en maar 10 euro!

  Echt, ge moet daar gewoon eens gaan rondlopen. Ze hebben daar ook redelijk goedkope zetelkes en al.

 2. Geen jacuzzi. 😦 Een sauna dan maar?

 3. (Juj, de mijne is nog een meter kleiner.) Een plannetje maken van wat je hebt staan en hoeveel plaats je nog over hebt helpt meestal wel. Op kot heb ik ooit eens alles op schaal zitten tekenen en uitgeknipt. Dan kan je makkelijker schuiven en uitproberen.

  Ga eens kijken bij uw lokale kringloopwinkel. Een zetel kost daar meestal niet veel, en voor een paar euri’s extra smijt je er een mooie zachte fleece over, want ’t is toch bijna winter.

 4. Misschien is het nu wel even hard werken, maar de voldoening achteraf zal des te groter zijn!
  Ik ben het eens met Joke dat je eens bij IKEA moet gaan kijken. Het is er niet duur maar ze hebben er wel originele dingen.–>


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: