Gepost door: Pierre Vis | oktober 19, 2006

Volgende halte: 2012

Blijkbaar zijn ook in Anzegem de coalitiegesprekken voorbij, en worden we vanaf januari ’07 opnieuw bestuurd door Victor (hip hip boeeeeeee!). Dat is niks nieuws, maar wat me wel verwondert is dat naast RED ook Samen Eén in de meerderheid wordt opgenomen. Althans, dat valt hier toch uit af te leiden. Samen met RED beschikte Eendracht al over een meerderheid, maar door de machtsdeelname van Samen Eén beschikken ze nu over een wel heel erg comfortabele meerderheid.

CD&V-GMW wordt ook nu weer naar de oppositie verwezen, wat op zich niet echt verwonderlijk is (oude rekeningen die nog open staan en zo). Niet verwonderlijk, maar – persoonlijke mening – wel jammer omdat ze verschillende capabele mensen in hun rangen hebben, daar waar Eendracht in de eerste plaats over populaire (populitische?) stemmenkanonnen beschikt. Tis triestig om te zien dat je stemmen voornamelijk moet verdienen op café en recepties..
Afin, ik heb mijn ongenoegen al eerder laten blijken. Ik kan enkel hopen dat RED & Samen Eén kunnen wegen op het beleid. En wie weet wordt Gerniers tijdens deze rit van 6 jaar onderweg wel ergens tegen gehouden voor een alcoholcontrole. We weten allemaal waar dat toe kan leiden 🙂

Advertenties

Responses

  1. inderdaad, opnieuw 6 jaar dictatuur, en als Victor niet benoemd raakt(zoals beweerd wordt gezien een lopend onderzoek én zijn verleden), zal het nog erger zijn als die andere oude pater dan aan het bewind komt. Laat ons hopen dat de 6 van Sameneen toch hun bek gaan roeren. Met een krappe meerderheid van 12 zetels ozu het bijna niet te besturen zijn, ene die niet content is, en ’t is gang!!Maar voorlopig gaan ze eerst nog ferm ruzie maken bij Victor voor de schepenpostjes….3 zetels en 6 gegadigden??!En wie niet zetelt…. misschien …een envelopke? Ja, k’ weet het, ik ben stout!!

  2. Als kandidaat op de lijst CD&V-GMW stel ik mij ernstig vragen bij de keuze van RED en samen één om een veel interessanter voorstel van onze lijst af te slaan om samen dan toch maar de lopende meerderheid verder in stand te houden.

    Maar ik zal waarschijnlijk een slechte verliezer zijn …

    Desalniettemin laten we ons niet ingraven: We komen terug, strijdvaardiger dan ooit voor een democratisch Anzegem


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: