Gepost door: Pierre Vis | december 5, 2006

Te vroeg

Als Nicolas vannacht op pad gaat, dan zal hij wellicht eens grondig vloeken als Slecht weer vandaag weer eens met zijn poten blijft haperen aan de eerste kerstverlichting. Ik kan het verkeerd hebben, maar Kerstmis valt toch pas op 25 december?

Ik hou overigens wel van die (melige) kerstsfeer, maar ze moeten er me niet van begin december mee om de oren slaan. Het zal niet lang meer duren vooraleer we opnieuw de eerste kerstmannen aan een touw door het raam zien hangen. Wansmaak ten top & één van mijn major ergernissen.
Neen, wat mij betreft mogen de kerstbomen lekker blijven groeien in de taïga tot de stoomboot van Nicolas opnieuw richting Middellandse Zee dobbert. Zelfs dan zijn er nog koopzondagen genoeg om de massa te voorzien van kitscherige cadeaus.

Advertenties

Responses

  1. Vind ik ook Pierre, het is allemaal verwarrend voor de kleine kinderen als ze al kerstbomen op straat zien terwijl de Sint nog moet langs komen. Het is gewoon platte commerce geworden, het is geen feest meer voor de kinderen maar voor de handelaars die alles doen om zo veel mogelijk geld uit deze feestdagen te slaan

  2. Hier in aalst is de eerste kerstman die een raam probeert binnen te klauteren gesignaleerd.

  3. ja het is net met halloween, kerstdag heeft op zich niets te maken met dien man met rode jas maar met het kathokieke feest van de geboorte van jesus. Weeral de invloed van de commercie en de usa. straks moeten we nog thanks giving vieren!!! of the 4 of july. spaar ons dat!

  4. Ik raad je dan ten zeerste aan nooit naar IJsland te trekken tussen de periode november – februari. Daar vieren ze ongeveer… vier maand kerst. Yup. Vier maand van die vertaalde kerstliedjes op de radio. Om gek van te worden. “All I want for Christmas” klinkt gewoon niet in het IJslands.

  5. @luisindepels: Kerstmis is van oorsprong en heidens feest…

    @pieter: Weg met binnenklimmende kerstmannen!

  6. […] vette kluif, zonder dat ze die periodes nog eens extra moeten rekken. Ik heb het vorig jaar al eens aangehaald: de stoomboot kan blijkbaar niet snel genoeg het land verlaten om plaats te maken voor die […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: