Gepost door: Pierre Vis | januari 6, 2007

The Departed

Donderdagavond nog eens een filmpje gaan kijken..
Nou ja, filmpje is misschien niet de meest eerbiedige benaming voor een politie-thriller van de hand van Scorsese. Origineel is deze prent feitelijk niet: het scenario is ‘losjes’ gebaseerd op “Mou gaan dou” (Infernal affairs): Twee flikken; twee mollen en weinig overlevenden..

The Departed

De cast van deze film is er eentje om duimen en vingers van af te likken. Leonardo DiCaprio & Matt Damon zullen ongetwijfeld heel wat dames naar de cinema lokken, en verder zijn er ook nog een ijzersterk acterende Jack Nicholson (alhoewel ik me bij momenten afvroeg of die mens wel nog aan het acteren was) en een betoverende Vera Farmiga. Als toetje krijgt u nog Alec Baldwin & Martin Sheen.
De film zelf begint wat rommelig, zo lijkt het. We zien Billy (Leo) & Colin (Matt) opgroeien en hun weg zoeken bij de politie. Al snel wordt duidelijk dat beiden een andere weg op gaan met hun leven; de aloude tegenstelling: zwart-wit, goed-slecht. De spanning in de film wordt opgebouwd tot er uiteindelijk een confrontatie volgt. Doorheen de film zien we Nicholson het beste van zichzelf geven in de rol van ‘bad guy’ Frank Costello, en Farmiga als de knappe biechtvrouw.
Het einde van de film was niet wat ik er van had verwacht. Een beetje te druk en te té. Maar goed, laat dat u vooral niet tegenhouden om zelf ook eens een kijkje te gaan nemen. Beslist één van de betere flikken-thrillers van de laatste jaren!

Advertenties

Responses

  1. Vanavond om 20u van hetzelfde. Merci voor de uitleg van wat ik mag verwachten. ’t Is dat Loes gekozen heeft deze keer, anders was het waarschijnlijk iets anders geworden.

  2. wij zijn afgelopen zaterdag ook gaan kijken en ik vond het heel goed meevallen. Het einde vond ik ook maar soso maar allé, toch beter dan een cliché-einde waarin alles goed afloopt en di caprio Farmiga mag binnendoen.

  3. Das waar; dat laat ons tenminste de illusie dat we Farmiga zouden kunnen ‘binnen doen’ 😉


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: