Gepost door: Pierre Vis | april 29, 2007

Reanimatie

Flikken stelt u in primeur voor:

“De nieuwste methode om een drenkeling te reanimeren. Succes gegarandeerd!”

Voor alle duidelijkheid: als u ooit iemand wil reanimeren; het hart ligt LINKS (vanuit het slachtofferperspectief), en rechts reanimeren zal enkel acteurs opnieuw tot leven wekken.

Kwestie dat ik de opvoedende taak van de openbare omroep even over neem..

Advertenties

Responses

 1. Gelukkig hebben ze mij altijd geleerd in ’t midden te reanimeren 🙂

 2. Int midden?!
  Daar bereik je dus ook niks mee hoor..

 3. Objection!
  Ik heb dat ook zo geleerd: ribben volgen tot in het midden, twee vingers naar boven gaan om zwaardvormig aanhangsel niet af te breken en dan pompen met de muis van je hand op het borstbeen. Ik zou dat het midden noemen…

  Btw, uit de cursus herinner ik mij ook nog het volgende: “verlies niet onnodig tijd met de plaatsbepaling!” Dat is misschien wat die van Flikken gedacht hebben?
  *knipoog*

 4. Ok, dat is waar, je zet de palm van je hand ih midden, maar je masseert met de rest van je hand wel de linkerkant van de borstkas, toch?

  Trouwens, dieplaatsbepaling (de twee vingers vanaf het zwaardvormig aanhangsel) wordt tegenwoordig achterwege gelaten (dat hebben ze me op mijn bijscholing kort geleden toch verteld) om nog meer pulsaties te kunnen geven..

 5. Euh nee, ik heb altijd geleerd dat je loodrecht naar beneden moet duwen hoor. Wat ook logischer is als je met 2 reanimeert, want dan ga je niet een rondje rond de drenkeling lopen als je wisselt van functie en probeer dan maar eens naar links toe te reanimeren als jij aan de linkerkant zit. Dat lijkt me echt niet evident…
  Mabon, misschien wijken die cursussen wel wat van elkaar af? Aan het tempo dat al die reanimatietechnieken veranderen… En mijn reddingsverleden is dan ook al 5 zomers passé.

 6. Ik zal jullie verlichten in jullie onwetendheid. het hart ligt helemaal niet links in de borstkas zoals Pierre veronderstelt maar ongeveer centraal, het is echter een beetje naar links gekanteld, zodat ook een stuk zich in de linkerzijde vd thorax bevindt, vandaar het kleinere volume van onze linkerlong.

 7. Aha, merci voor deze toelichting. Een mens leert al eens iets bij op een gemiddelde vrije maandagmiddag.
  Mabon: het belangrijkste van de zaak mogen we vooral niet vergeten: zo lang we maar allemaal het hart op de juiste plaats hebben komt het wel goed met ons. Met de groeten van de Bond zonder naam.
  Hehe.

 8. I second that 😉

 9. Maar volgens mij was Bruno niet écht buiten bewustzijn zunne… ’t Was maar om te spelen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: