Gepost door: Pierre Vis | mei 13, 2007

To walk again

Opnieuw lopen, dat is het ultieme doel van Marc ‘Mad Max’ Herremans, rolstoel-triatleet en voormalig sportpersoonlijkheid van het jaar.

In deze film van Stijn Coninckx krijgen we te zien welke (lijdens)weg Marc heeft afgelegd om opnieuw te staan waar hij als valide triatleet stond: de absolute wereldtop. Dat de weg daarheen niet geplaveid was met rozen, mag blijken uit de beelden en de interviews met mensen uit zijn entourage. De verbetenheid waarmee hij bergen bedwingt en zijn lichaam telkens weer tot over de grenzen van het mogelijke dwingt, roept bewondering en respect op. Als sportliefhebber kan je je afvragen hoe (on)gezond het wel is om als een beest tekeer te gaan, maar dat is uiteindelijk ook niet de boodschap van de film. Niet opgeven; doorzetten, daar gaat het om! Geloven in iets en er ook voor gaan, dat moet zowat het motto zijn van de To Walk Again-foundation die hij in het leven riep. Het siert hem als mens dat hij de aandacht die hij geniet, gebruikt om de ongeziene, dagdagelijkse strijd die mindervalide mensen voeren in de kijker te plaatsen.

Kortom, een geladen portret dat meer dan eens voor kippevel zorgt. De muziek van Ozark Henry sluit perfect aan bij de beelden en zorgt voor de juiste sfeerschepping. Enig minpuntje vond ik de montage: ik miste een duidelijker lijn in de manier waarop de verschillende hoogtepunten in het leven van Marc werden gebracht. Desondanks een film die mag gezien worden, los van het feit of je de sport al dan niet een warm hart toedraagt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: