Gepost door: Pierre Vis | september 16, 2007

De existentiële blogvraag

Al die mensen die met de regelmaat van de klok, dagelijks, wekelijks, maandelijks,… hun zieleroerselen, standpunten en faits-divers delen met het www. Bloggers, waarom doen ze het? Wie zijn ze? Wat drijft hen?

Vraagt u zich dat nooit af? Ik in ieder geval wel…

Vooral in drukkere periodes wanneer ik de tijd of de goesting niet vind om iets te bloggen, maak ik me wel eens de bedenking waarom ik dit eigenlijk doe. Wat wil ik er mee bereiken? Kan ik iets betekenen voor wie dit leest? Is het de drang om je mening te delen met de buitenwereld? Of is het misschien een exibitionistisch trekje?

Enlighten me!

Advertenties

Responses

 1. De Jambers in Pierre Vis. 🙂

  Ik schrijf alleen op reis en zo, omdat er dan tenminste echt wel iets gebeurt om over te schrijven. Kwestie van niet te vervallen in berichtjes over de patatten van gisteren en de soep van vandaag.
  Voila. Geen wereldschokkende nieuwtjes; gewoon communicatie met het thuisfront.

 2. Wel euh, ik ben anoniem begonnen om eens iedereen ferm mijn gedacht te zeggen, maar aangezien ik amper 5 dagen volledig onbekend ben gebleven is het algauw een manier geworden om de mensheid in zijn geheel en een paar in het bijzonder op de hoogte te houden. Ik heb nogal de neiging om gsm’erwijs onbereikbaar te zijn, maar als dan weer eens een nieuwe post opduikt weten de lezers wat er (niet) gaande is en aan de toon van het schrijven weten ze meteen ook hoe ik mij voel. Handig toch?

 3. Ben begonnen omdat iedereen dat deed.
  Eerst voor mezelf, wat grappige postjes plaatsen.
  Daarna voor de promotie van Ubuntu.
  Nu evolueer ik naar een meer kritische kijk op Ubuntu en Linux in de hoop wat beweging te krijgen in de community.

  Het bevalt me goed en de reacties die ik krijg zetten me aan tot doorgaan.

 4. Momenteel omdat ik op Erasmus zit, kwestie dat het thuisfront ook wat weet wat ik hier allemaal uitspook 🙂

 5. Stress kwijt, goed gevoel aantrekken, weg zijn van mensen wiens mening er echt iets toe doet?

  x

 6. Het schrijven, schrappen, herformuleren, herschrijven op zich is eigelijk best wel leuk. En ik ben ook altijd razend benieuwd om te gaan kijken als er iemand reageert.

 7. Ik ben een blog begonnen uit examenverveling (en druk van bepaalde vrienden), dat ik eventueel na verloop van tijd iets vlotter leer schrijven is mooi meegenomen. Een blog is ook wel handig als communicatiemiddel naar vrienden/familie toe. Nu nog de tijd vinden die blog te blijven onderhouden.

 8. Mijn studentenleven zit er op en ben beginnen bloggen om het contact niet volledig te verliezen. Het is ook een uitlaatklep als er niemand anders in de buurt is.

 9. Maar dat was naast de vraag, denk ik. Waarom ik iets schrijf.. Om mezelf te oefenen, denk ik, en omdat ik het plezierig is om regelmatif te schrijven en daar reacties op te krijgen. ’t Is zoals spreken maar dan in uitgesteld relais. Dat kan over allerlei onderwerpen gaan. Ik denk niet dat ik daar bewust een keuze in wil maken. Of zo’n blogpost er komt hangt vooral ook van mijn eigen ‘goesting’ af. (Zo is aardling momenteel op blog-hiatus, tot Waal en Vlaam het eens zijn met elkaar en ook terug aan het werk gaat. In case you were wondering.)

 10. ^ Djeezus, what was I drinking..


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: