Gepost door: Pierre Vis | januari 14, 2008

Debacle?

Dit weekend heeft de Belgische zwemsport komaf gemaakt met wat journalisten zo graag het ‘debacle’ van 2004 noemen: het uitblijven van een selectie voor de OS.

De voorbije drie dagen heeft de jeugd een mooi antwoord geleverd in de vorm van een rits E(J)K-minima, 4 Belgische records en een eerste olympische limiet. Vooral dit laatste is een enorme kers op de taart: 15 jaar en al met één been in het vliegtuig naar Peking. En laten we wel wezen: de limieten die het BOIC heeft bepaald zijn niet van de poes. Met haar tijd van gisteren zou ze in Sydney mee gestreden hebben in de halve finales..

Als we het dan toch willen hebben over een debacle: het live-commentaar van Stef Wijnants kwam soms aardig in de buurt. Uiteraard is het zwemmen blij met media-aandacht en een dik uur live-TV met mooie beelden is prachtige reclame voor onze sport. Alleen jammer dat het bij dat ene uur per jaar blijft en dan nog met een paar ongelukkige journalistieke uitschuivers. Misschien eens een jaar lang swim.be volgen in plaats van een uur lang wat namen uit het hoofd te leren?

Maar goed, laat ons focussen op het sportieve en hopen dat de ban nu gebroken is en dat de limieten vlotjes zullen volgen. En als het deze zomer niet lukt, dan kunnen we nog altijd inzetten op zwemsters die het natte voor het droge geruild hebben..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: