Gepost door: Pierre Vis | april 6, 2008

Vantage Point

11:59:57
11:59:58
11:59:59

Hoeveel keer kan je een zelfde gebeurtenis vanuit een ander perspectief tonen?
Heel wat keer, zo bleek.

Het verhaal gaat als volgt:
Twee geheime agenten, Thomas Barnes (Dennis Quaid) en Kent Taylor (Matthew Fox), hebben als taak de Amerikaanse president te beschermen tijdens een belangrijke internationale top over de gezamelijke bestrijding van terrorisme. Enkele minuten na aankomst wordt de president echter doodgeschoten en daarmee wordt een kat-en-muisspel ontketend tussen veiligheidsdiensten en de vermoedelijke dader(s). Daarbij geldt slecht één motto: Niets is wat het lijkt…

De film bouwt voortdurend verder op de nieuwe informatie die je als kijker krijgt wanneer je dezelfde scene telkens weer vanuit een ander oogpunt te zien krijgt. Een speciale invalshoek die zorgt voor de nodige spanning, dat zeker, maar in het begin wordt het tempo van de film hierdoor toch wel serieus gedrukt.
Dat laatste wordt later in de film ruimschoots goedgemaakt door flitsende achtervolgingen en een snelle opeenvolging van nieuwe elementen die een andere kijk bieden op het geheel.

Qua thematiek en uitwerking is de film op en top Amerikaans, met alle (kwalijke?!) gevolgen van dien: clichés, over-the-top heroïsme en een snuifje patriotisme.
Maakt dat de film te mijden? Afhankelijk van de mate waarin men zich ergert aan bovenstaande elementen, zou ik zeggen ‘neen’. Mits wat goede wil hou je nog een behoorlijke actie-film over. Niet meteen mijn dada, maar net genoeg voor een 7/10.


Responses

  1. Voer dus voor een van de komende weekends. Of ik je mening deel zal je daarna wel te horen krijgen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorieën

%d bloggers liken dit: